top of page

DE  GESCHIEDENIS  VAN "L'AUBEOLE  D'ESTINNES"

Op 1 oktober 2008 is de familie Merlevede gestart met de commercialisering van hun bier ‘L’aubéole d’Estinnes’. 

Het is een amber bier van 7,5°, hergist op fles. L’aubéole d’Estinnes werd officieel voorgesteld op 27 september 2008, op de traditionele, Middeleeuwse feesten van Estinnes-au-Mont.

WAT   EEN   UITDAGING… ! 

L’aubéole d’Estinnes wordt gebrouwd volgens het traditionele recept, in de gebouwen van Dupont in Tourpes. Dit is een familiale onderneming die sinds 1920 al 4 generaties van
brouwers voortbrengt. 

Deze meesterbrouwers selecteren streng hun eersteklas ingredienten (mout, hop, granen, …)in specifi eke, geografische regio’s. Daarbovenop kunnen ze gebruik maken van kwaliteitsvol en puur water die ze oppompen in de tuin van de brouwerij. 

Het traditionele en exclusieve concept “à l’ancienne” is eigen aan de producten die bij Dupont gemaakt worden. Hun vierkante kuipen met een platte bodem, hun eersteklas materialen en vooral hun gist die generatielang bewaard wordt, zorgt ervoor dat de bieren van deze brouwerij van een ongeëvenaarde kwaliteit zijn.

HOE TE BEWAREN ?

Fris, in een kelder beschermd tegen het licht. De ideale temperatuur bevindt zich tussen de 10° en 15°.
Hou de flessen bedekt voor een goede voor een goede hergisting en verdeling van de gisten.

HOE TE CONSUMEREN ?

Dit wordt gegoten op +/- 6 graden, in een glastype "Triumph", deze in de vorm van een kelk.

KLEINE ANEKDOTE

Het is mogelijk dat er in de fl es kleine brokstukken te zien zijn, dit is enkel vanwege de gisten die het bier zo beroemd maakt.
Smaak en proef het bier met mate, respect ..., en passie !

bottom of page